La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Trobada Memòria, dones i espais

Dins el cicle El feminisme és per a tothom, coorganitzat amb l’Assemblea feminista de València.

Trobada Memòria, dones i espais amb les autores de Indignas hijas de su Patria. Crónicas del Patronato de Protección a la Mujer, Marta García i María Palau, i Sara López, de l’equip de Herstóricas.

Trobada Dones, memòries i espais

Durant la xarrada, parlaran de amigadatecuenta.org, el resultat d’un projecte de documentació, geolocalització i creació d’un mapa interactiu que visibilitza espais vinculats a la Memòria Democràtica de les dones en el context de l’estat espanyol. Així com dels espais del Patronato de Protección a la Mujer al País Valencià.

El Patronato de Protección a la Mujer va ser un dels tants mecanismes utilitzats durant el franquisme per a exercir un ferri control patriarcal sobre aquelles xiques que desafiaren el model de bona dona imposat per la dictadura.

Sobre les ponents:

Sara López Jiménez és llicenciada en Història per la Universitat Complutense de Madrid, amb experiència en el camp de l’educació i de l’arxivística.
Des de 2015 és cofundadora de Herstóricas, una alternativa cultural i educativa per a visibilitzar la història de les dones des d’una perspectiva feminista a través d’activitats grupals, projectes comunitaris, investigació i divulgació històrica, interpretació del patrimoni i participació en mitjans de comunicació.
Amiga date cuenta és el resultat d’un projecte de documentació, geolocalització i creació d’un mapa interactiu que visibilitza espais vinculats a la Memòria Democràtica de les dones en el context espanyol.
Des dels inicis de Herstóricas, la inclusió de la Memòria Democràtica ha sigut transversal i és present en els nostres recorreguts urbans, tallers, cursos i materials didàctics. En el treball que s’ha realitzat fins a la data queda patent la necessitat de conéixer les històries que han sigut ignorades i silenciades; reconéixer les aportacions de les dones que ens van antecedir i que van ser represaliades; reivindicar el seu lloc en la història i repensar i completar l’imaginari col·lectiu entorn de les dones que van viure la Guerra Civil i la dictadura franquista.
La plataforma interactiva Amiga date cuenta continua la línia de divulgació mantinguda en els últims anys. A través dels passejos, dels tallers i materials educatius hem aconseguit que les persones participants es convertisquen en agents multiplicadors i que donen continuïtat al projecte compartint l’experiència amb l’entorn. Creiem que és una tasca col·lectiva de la ciutadania, els moviments socials i les institucions conéixer, visibilitzar i reivindicar la història de les dones en general i la memòria democràtica protagonitzada per aquestes en particular.

Per a més informació sobre Marta García, María Palau i el Patronato de protección a la mujer, consulteu aquesta entrada del nostre bloc.

Llibres recomanats

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close