La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació Perforar las masculinidades

Aprofitant la publicació de Perforar las masculinidades rebem l’autor Alfredo Ramos, que ens en parlarà acompanyat de Dani Abad (membre de LaBaula Antipatriarcal).

«Jo controle», ens diu la ficció d’autonomia per excel·lència. La masculinitat no és un problema dels homes, sinó una norma social, un assumpte col·lectiu. Ha deixat de ser vista com una cosa o un atribut que els homes posseeixen, per a convertir-se en un conjunt de pràctiques inserides en les relacions de gènere.

L’èxit és la brúixola biogràfica de la masculinitat, paradoxalment, els homes es passen bona part de les seues vides fracassant, molt lluny de les trajectòries que projecten els models normatius.

Aquest llibre posa sobre la taula la necessitat de perforar les masculinitats perquè siguen més vulnerables, perquè siguen més dependents, perquè es deixen afectar. És per això que proposa reordenar les nostres institucions socials perquè la vulnerabilitat siga una prioritat, ja que les cures poden ser un dels àmbits de major potencialitat per a practicar altres masculinitats.

Per a això haurem de construir societats més habitables per a totes les persones. Aquest llibre és una conversa imprescindible entre la masculinitat, el futur i l’esperança, una invitació a pensar itineraris col·lectius més lliures.

Sobre l’autor:

Alfredo Ramos és doctor en Ciències Polítiques per la UCM i Màster en Gestió Cultural per la UOC-UdG. Les seues àrees d’interés són els estudis de masculinitat, la teoria democràtica i la gestió cultural. Promotor del Laboratori de pensament, cultura i gènere Un Estudio Propi, ha cooperat amb diferents universitats i centres d’investigació, tant en l’Estat espanyol com a Portugal, el Brasil o França. Durant anys va participar en diferents iniciatives d’economia social i va ser assessor de Podemos en la Comunitat de Madrid (2015-2019). En els últims anys investiga especialment sobre l’encreuament entre pràctiques artístiques i masculinitat, en col·laboració amb diferents artistes, com Artor Jesus Inkero o Albert Potrony.

Dani Abad: Facilitadora d’espais de formació i participació comunitària. Politòloga i tècnica de projectes socials, especialitzada en masculinitats, diversitat sexual i de gènere.

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close