La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Xarrada i col·loqui amb Me pongo negra

Xarrada al voltant de Minna Salami i el seu llibre L’altra banda de la muntanya, a càrrec del col·lectiu Me pongo negra, integrat per dones negres de la diàspora.

Parlarem sobre diversos conceptes que s’exposen al llibre, com ara el feminisme, la sororitat o la descolonització.

Sobre el llibre:

Si durant segles només l’imperialisme i el patriarcat occidental ens han explicat el món, quantes formes valuoses i necessàries d’entendre’l ens han amagat?

Què hi ha més enllà del racisme i el masclisme eurocèntric que ha colonitzat i dominat el planeta? Quin coneixement hi ha a l’altra banda de la muntanya?

Minna Salami, obre aquests interrogants en aquest llibre inspirador que explora qüestions centrals de la nostra societat com ara el feminisme, l’empoderament, el racisme o la descolonització, a més de l’art, la filosofia, la sexualitat, la mitologia africana o la cultura popular.

El resultat és un mosaic d’assajos escrits amb la naturalitat d’una narradora d’històries. Una nova i potent veu literària que ens ofereix una alenada d’esperança en un món en crisi, a partir del diàleg entre la saviesa de les cultures ancestrals i els moviments emancipadors contemporanis.

Sobre Minna Salami:

Minna Salami és una escriptora nigeriana finlandesa i sueca. És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Lund (Suècia) i màster en estudis de gènere especialitzat en feminisme negre per l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres.

És la fundadora del guardonat blog MsAfropolitan, que connecta el feminisme amb reflexions crítiques sobre cultura contemporània des d’una perspectiva centrada en l’Àfrica.

És columnista mensual del The Guardian de Nigèria i col·laboradora habitual en mitjans com The Independent, The Guardian, BBC, Al Jazeera o Channel 4.

Ha impartit conferències en més de 200 universitats dels cinc continents, així com a la seu de l’ONU i del Parlament Europeu. L’altra banda de la muntanya és el seu primer i esperat llibre, que ja s’ha traduït arreu del món.

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close