La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació País Valencià: eixida d’emergència

Amb l’autor Ricard Chulià i el periodista Antoni Rubio parlarem d’alternatives i imaginaris polítics d’un millor futur per al País Valencià, mentre presentem País Valencià: eixida d’emergència.

Presentació de País Valencià: eixida d'emergència amb Ricard Chulià i Antoni Rubio

Sinopsi

Els valencians vivim dos anys menys que els madrilenys, i ho fem amb menys benestar. Però no és mala sort, sinó que és el producte del disseny polític i institucional que l’Estat espanyol ens reserva: ser els cambrers dels madrilenys i els geriatres dels nord-europeus.

No som els últims en finançament, inversions o qualsevol altre índex per casualitat. Espanya funciona perfectament amb nosaltres: som la Florida mediterrània. Ens hi conformem? Pertànyer a Espanya ens perjudica seriosament la salut i no és un bon negoci.

Ara bé, no és tampoc una maledicció atàvica: si fóssem un Estat independent, viuríem millor. Així de simple. I així de complicat. Així d’utòpic?

Contra la frustració i la impotència d’una autonomia escanyada i contra la nova Espanya eterna que cavalca envalentida al crit d’«a por ellos», aquests papers proposen agafar l’eixida d’emergència per a bastir un projecte sòlid per a un futur millor.

Sobre els ponents:

Ricard Chulià (Torrent, 1983) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i màster en Anàlisi Política per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat en l’àmbit de la comunicació política, en l’edició i en la docència.
Observa i analitza l’actualitat des de mitjans com els diaris La Veu del País Valencià i El Punt-Avui o la revista Saó, entre d’altres. Així mateix, intenta incidir en aquesta actualitat i transformar-la des de la militància política en l’esquerra valencianista.

Antoni Rubio i Reverter (Esplugues de Llobregat, 1978) és un periodista i escriptor valencià nascut a Catalunya, però criat a València des dels cinc anys. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i, en l’actualitat, exerceix com a professor de Llengua i Literatura.
Com a periodista, fa més de vint anys que conrea l’articulisme i ha publicat en mitjans tan diversos com El Temps, El Mundo, Jornada, La Veu, L’Informatiu, Eines, Caràcters o Las Provincias; també ha estat col·laborador en programes d’À Punt, Cadena SER i l’antiga Ràdio 9, entre altres mitjans.
Com a escriptor, és autor de Valencianisme líquid (2022), un assaig que ha generat un fort debat dins del valencianisme polític; a més, és coautor del llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas (2007) i ha participat en les obres corals Ara, País Valencià (2009)i País Valencià avui i demà (2017).
Dins del món de la ficció, ha experimentat amb la narrativa breu en Black Friday (2017), un llibre que inclou el relat guardonat Grossa, i ha coescrit la novel·la La taca (2021). És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i de la Unió de Periodistes Valencians.

Més actes
agenda