La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació Conflicto no es lo mismo que abuso

Presentem Conflicto no es lo mismo que abuso: un fanzine en format gran que transcriu una conversa amb Laura Macaya sobre com les lògiques punitives impedeixen reparar i sanar conflictes.

El text naix com a extensió d’una conversa que es va donar oralment durant la sessió [Conflicte] no és el mateix que [Abús], programada per Hamaca per al passat 14 de novembre de 2023 en el Centre d’Arts Santa Mònica.

Conflicto no es lo mismo que abuso agafa el seu títol del llibre Conflict is not abuse (Sarah Schulman, 2016). La publicació travessa cinc apartats: (1) punitivisme, (2) violència sexual, (3) quan no hi ha home cis o quan no hi ha agressor, (4) cancel·lacions i (5) casos institucionals; i des d’ells apel·la a reflexions i experiències que ens poden reverberar a totis des d’una crítica feminista antipunitivista.

Presentació de Conflicto no es lo mismo que abuso

Sobre les ponents:

Laura Macaya és experta en l’aplicació de la perspectiva interseccional en la intervenció social i el disseny de polítiques públiques en gènere i feminisme. És docent en diversos postgraus i graus universitaris i formadora de professionals en violències de gènere.
Destaca en la seua crítica al punitivisme, l’abordatge de les violències sexuals i la defensa de les feminitats transgressores.
Ha escrit Esposas nefastas y otras aberraciones. El dispositivo jurídico como red de construcción de feminidad (Diletants, 2014), diversos articles en premsa i ha col·laborat en el projecte editorial col·lectiu Putas e Insumisas. Violencias femeninas y aberraciones de género: reflexiones en torno a las violencias generizadas (Virus, 2017) i també ha escrit a Alianzas rebeldes. Un feminismo más allá de la identidad (Bellaterra, 2021).
Ha treballat dirigint una casa d’acollida i ha dissenyat el protocol No Callem. Contra les agressions i assetjaments sexuals per a l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres polítiques d’abordatge de la violència sexual. Actualment dirigeix Genera. Associació per l’empoderament i la defensa de drets sexuals i de gènere. Activista llibertària i feminista des de fa més de 20 anys, conspira actualment en el col·lectiu Projecte X.


Belén Soto és cap de Programes públics a Hamaca, plataforma d’audiovisual experimental. Programadora cultural i escriptora, ha format part de diversos col·lectius artístics i projectes de militància i escriptura cultural. Prèviament ha treballat en l’àrea de recerca d’Hangar, en TMTMTM i en mediacions per Medialab Prado, entre d’altres. Ha participat i/o presentat projectes en exposicions-congressos-festivals com a b-e-c-o-m-i-n-g (Biennal Arquitectura Venècia 2018), Sonar+D (2018) o el I Congrés d’Ontologies Feministes (2019). Ha col·laborat al voltant de la recerca artística i estudis culturals amb universitats com Princeton, la Universidad del País Vasco /EHU, la Universidad Complutense Madrid o la Escola Massana. Es autora del llibre ¿Pasarás a despedirte? (Blatt&Ríos).

Més actes
agenda

Close