Presentem el nou llibre de César Rendueles amb l’autor mateix i Miquel Martínez. Una revisió rigorosa i crítica de les pràctiques i conceptes relacionats amb els béns comuns. La seua història i potencialitat política, però també les seues limitacions i ambigüitats.
De la sinopsi del llibre:
En les últimes dècades, les teories i estratègies relacionades amb els béns comuns s’han convertit en un element fonamental tant de les ciències socials com de nombrosos moviments polítics de tot el món. L’estudi dels comuns ha permés comprendre la sofisticació d’unes institucions que, en moltes societats, regulen l’accés col·lectiu als recursos necessaris per a la subsistència. Paral·lelament, activistes, sindicalistes, ecologistes o cooperativistes han descobert en els béns comuns una poderosa caixa d’eines amb la qual defensar els serveis públics, garantir l’accés a l’habitatge, l’energia o la cultura, organitzar el treball reproductiu i de cures i, més en general, lluitar contra la mercantilització i la destrucció ecològica.
Aquest sintètic i accessible llibre presenta una revisió rigorosa i crítica tant de les pràctiques com dels conceptes relacionats amb els béns comuns: la seua història i les seues potencialitats polítiques, però també les seues limitacions i ambigüitats.
Sobre els ponents:
César Rendueles és Doctor en Filosofia i professor de Sociologia en la Universitat Complutense de Madrid. Ha publicat Sociofobia. El cambio político en la era de la utopía digital (2013) i Capitalismo canalla. Una historia personal del capitalismo a través de la literatura (2015). També ha editat textos clàssics de Karl Marx, Walter Benjamin, Karl Polanyi, Antonio Gramsci o Jeremy Bentham.
Miquel Martínez és llicenciat en filosofia, professor de filosofia en educació secundària a la pública i coordinador del bloc sobre filosofia El rumor de las multitudes.