La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació “Sangre y resistencia”

Una obra sobre polítiques i cultures menstruals alternatives, des de l’etnografia corporal i suportada per les aportacions de l’antropologia del cos i els afectes, de la medicina, la teoria feminista i els estudis crítics de la menstruació.
Presentem Sangre y resistencia (Bellaterra, 2023) amb Miren Guilló i Inma Hurtado, antropòlogues feministes i docents universitàries.

Miren Guilló Arakistain és antropòloga, professora d’antropologia social a la UPV/EHU i membre del grup d’investigació en antropologia feminista AFIT. Doctora en estudis feministes i de gènere, investiga sobre salud, cos i afectes, epistemologies feministes y moviments socials. Editora i coautora del llibre Festak, genero-harremanak eta feminismoa [Festes, relacions de gènere i feminisme] (UEU, 2016) i Los movimientos sociales en Euskal Herria durante la pandemia: consecuencias de la situacioón, transformaciones y nuevos escenarios (UPV/EHU, 2022), així com dels articles «Challenging Menstrual Normativity: Nonessentialist Body Politics and Feminist Epistemologies of Health» (Palgrave Macmillan, 2020) i «Ethnography of the kitchen and feminism: the Women’s House as a space for alliance, intercultural encounter and the breaking of dichotomies» (Ethnography, 2022).

Inma Hurtado és antropòloga, doctora en Antropologia mèdica i professora a la UA. Activista al col·lectiu Viscoelásticas i Elx pel Dret a decidir, actualment les seues línies d’investigació se centren en l’estudi de l’educació sexual al tardofranquisme i la transició (Nucusal), així com les implicacions de gènere en la gestió de la neurodivergència a les aules escolars (Voces Múltiples). Ha col·laborat als llibres Genealogías de la reforma sanitaria en España (Catarata, 2020) i Las empresas españolas y la responsabilidad social corporativa (Catarata, 2009)

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close