La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Acte de record “La jabalina”

María Pérez Lacruz La jabalina, miliciana llibertària afusellada als 25 anys a Paterna el 1942, va ser falsament acusada i condemnada a mort pel franquisme durant la postguerra. A més, va patir el robatori de la criatura que va parir estant empressonada.

La història d’una dona represaliada que exemplifica la repressió franquista cap a la dissidència política però també cap a les dones.

Ens acompanyaran Llum Quiñonero, Paco Collado, Manuel Girona i Lola López.

Organitza: El Punt i Acció ciutadana contra la impunitat del franquisme.

Llum Quiñonero és periodista, activista i política alacantina. Participant des de jove en els moviments estudiantils de protesta contra el franquisme, va patir la repressió del règim. Ha participat en congressos i xerrades sobre memòria i gènere, és autora de reportatges per a diferents mitjans i ha escrit llibres i guions de documentals, com Nosotras que perdimos la pazColòmbia, la guerra que no existe o Miquel Grau 53/1977. Pertany a lassociació Acció ciutadana contra la impunitat del franquisme – Plataforma de suport a la querella argentina contra els crims del franquisme. És fundadora de la fundació alacantina Salvem el nostre patrimoni.

Paco Collado és historiador, anarquista, membre d’El Punt – Espai de lliure aprenentatge i autor del llibre Rutes per la València anarquista.

Manuel Girona és economista, periodista i autor de lllibre Una miliciana en la Columna de Hierro, sobre la vida i l’assassinat de La Jabalina basat en arxius i testimonis.

Lola López és dramaturga, autora, directora escènica i intèrpret de l’obra de teatre María la Jabalina, a més de ser cofundadora de la Companyia Hongaresa de teatre (Sagunt).

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close