La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació “Pájaros en la cabeza”

Aquest divendres 9 d’abril – 19:30h

Presentació virtual del llibre PÁJAROS EN LA CABEZA, publicat per Virus Editorial Amb l’autor, Javier Erro, acompanyat de Lola Escalona, de Gam València i Fernando Balius (autor del còmic Demesura i prologuista del llibre)

En col·laboració amb LaVeinalTV. La presentació serà en castellà ja que preveiem que moltes companyes es connecten des de Latinoamèrica.

Podreu seguir la presentació al següent enllaç: http://youtu.be/XQED2EdzirM

«La palabra “locura” denota nuestra experiencia. Con ella nos identificamos, aunque algunos la usen para ofendernos […] Estamos orgullosos de haber resistido el maltrato que nos han dado desde la superioridad en número y en brutalidad. Si otros movimientos, como el de las mujeres, el de los negros y el de las personas homosexuales, han podido sobreponerse a la ignorancia y a la desacreditación, el nuestro también se levantará para reclamar nuestro derecho a ser lo que somos: “locos” y “locas”.» 

El camp de la salut mental està sent cada vegada més qüestionat. Les etiquetes, la retallada en autonomia, el biologicisme, el paternalisme, les contencions mecàniques, l’electroshock o la sobremedicació són alguns dels aspectes que estan deixant de gaudir d’una inèrcia inqüestionable. Al seu lloc, creixen les propostes relacionades amb el suport mutu, l’horitzontalitat, l’autogestió i l’autonomia.

Davant aquests plantejaments està el moviment activista en primera persona. iniciatives com l’organització en diferents llocs del Mad Pride (Orgul Boig) o les experiències dels Grups de Suport Mutu (GAM en castellà), formats per persones amb patiment psíquic, amb experiències inusuals o psiquiatritzades, han obert un horitzó de trencament en el qual l’autonomia d’aquests subjectes és la questió crucial i central.

Javier Erro dona a conéixer, a través de les reflexions i experiències dels protagonistes en diferents grups i iniciatives xilenes i espanyoles, els processos de cura mútua i estratègies compartides, l’autoorganització de dones que emmarquen el patiment psíquic en termes de gènere o les afinitats entre el moviment en primera persona i la lluita per la despatologització LGTBI+.

Aunant amb mestratge la reflexió i el testimoni d’unes lluites vives i en transformació, Pájaros en la cabeza està cridat a ser un text de referència sobre l’auge del moviment en primera persona.

Javier Erro (València, 1988) és psicòleg i investigador, forma part del Centro de Apoyo Psicológico Cambio de València, i és estret col·laborador dels grups activistes en primera persona de la ciutat. Preocupat de manera permanent per obrir processos i mecanismes destinats a enfortir l’autonomia i la legitimitat de les persones psiquiatritzades o etiquetades en diferent grau com «boges», Erro revisa de manera permanent i sistemàtica els conceptes entorn a allò que anomena «cultura de la salut mental». Amb aportacions directes de persones afectades per experiències de sofriment psíquic, en 2016 va publicar la guia Saldremos de esta. Guía de salud mental para el entorno de la persona en crisis (Biblioteca Social Hermanos Quero), que es va convertir ràpidament en una eina utilitzada en diferents àmbits.

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close