La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació memòria i justícia

Doble presentació dins la programació de la XX Mostra del llibre anarquista de València per reivindicar la memòria històrica i la justícia democràtica.

Presentarem Miquel Grau 53/1977 (Pruna llibres) amb l’autora Llum Quiñonero. El llibre narra com el 6 d’octubre de 1977 un grup de quatre joves, del que formaven part Miquel Grau i l’autora, pegaven cartells de la primera manifestació del 9 d’octubre. Un militant de Fuerza Nueva llançà una rajola que destrossà el crani a Miquel. Mobilitzacions,  accions policials, dolor i commoció. Aquella va ser una més de les morts de la transició i posa de manifest el tracte benèvol que policies i jutges brindaren al seu assassí. Editat per Pruna.

També presentarem l’anuari 2021 Quaderns de memòria i justícia amb Aràdia Ruiz (El Rogle) i Lucila Aragó (PSQAPV). Revista anual editada per Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme, on es proposa reflexionar sobre el terme memòria(s), s’assenyalen els aspectes que la pròxima llei de memòria democràtica hauria de recollir per a trencar la impunitat del franquisme. Es recullen expedients i testimonis de persones detingudes, torturades o assassinades (1r de maig de 1967, detenció joves antifranquistes l’estiu de 1972 o assassinat de Teófilo del Valle a Elda al febrer de 1976). També s’aborda la Querella Argentina i els últims casos incorporats des de Castelló. Arqueoantro aporten un informe sobre el primer procés d’exhumació en el cementeri d’Alacant.

Llum Quiñonero
Periodista, activista i política alacantina. Participant des de jove en els moviments estudiantils de protesta contra el franquisme, va patir la repressió del règim. Ha participat en congressos i xerrades sobre memòria i gènere, és autora de reportatges per a diferents mitjans i ha escrit llibres i guions de documentals, com Mujeres del 36 o Colòmbia, la guerra que no existeix. Pertany a lassociació Acció ciutadana contra la impunitat del franquisme – Plataforma de suport a la querella argentina contra els crims del franquisme. És fundadora de la fundació alacantina Salvem el nostre patrimoni.

Lucila Aragó
Sociòloga, Màster d’investigació antropológica per la UNED. Forma part de l’Associació Acció Ciutadana contra la impunitat del franquisme. Plataforma de suport a la Querella Argentina – País Valencià Participant des de jove en els moviments de protesta contra el franquisme, va patir la repressió i l’empresonament a València. Ha desenvolupat tota mena d’activitats, projectes, xerrades, exposicions, publicacions, homenatges, etc. en col·laboració amb diverses associaciones memorialistes, socials, de cooperació en països en desenvolupament i de defensa dels drets humans. Ha participat, entre d’altres, en la publicació de la Guía Urbana de la Valencia Republicana, Tot està per fer. València, capital de la República 1936-1937 o Guía de la València del primer franquismo, 1939-1948

Aràdia Ruiz
Llicènciada en Dret i Criminologia per la Universitat de València i Postgrau en Mediació i Gestió de Conflictes. Col·laborà ​​en la redacció de la llei valenciana de mediació i coordinació del Servei d’Intervenció en la Pèrdua d’Habitatge i Ocupació (SIPHO) de València. A més, integra l’equip jurídic que denuncia a València els crimens del franquisme i coordina les relacions del despatx d’advocats El Rogle amb els grups d’incidència política que lluita contra la impunitat a nivell internacional.

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close