La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Síria, els rostres de la revolució

Amb el periodista Oriol Andrés, que va treballar des del Líban per a TV3, La Directa o Cadena Ser, posem en valor la riquesa del moviment no-violent de resistència a Síria amb motiu de la presentació del seu llibre.

L’onada d’esperança que va recórrer diferents països àrabs el 2011 va arribar també a Síria, on grups d’homes i dones van plantar cara al règim d’al-Assad amb protestes no-violentes. La resposta del govern a les revoltes pacífiques va ser estendre el terror entre la ciutadania. Esclafar-la. S’hi van esmerçar a fons, fins a devastar el país.

A mesura que avançava la guerra civil sorgien més grups armats per silenciar la revolució i fer-se amb el control de ciutats i regions. Molts dels protagonistes d’aquelles revoltes pacífiques van ser assassinats, van abandonar el seu territori o van desaparèixer, devorats per la pinça que conformaven el règim i els gihadistes, entre els quals, Estat Islàmic. 

Parlem d’aquest moviment no només en passat sinó també en present i és que són molts els que, ja siga des del propi país o a l’exili, encara lluiten per la rendició de comptes, la veritat i la reparació. Per construir una Síria oberta, lliure, tolerant, justa i sense violències que a dia de hui, malauradament, encara queda massa lluny.

Sobre l’autor:

Oriol Andrés Gallart (Barcelona, 1982) és periodista i realitzador de documentals, amb la mirada posada en les vulneracions dels Drets Humans, els moviments socials així com els conflictes i la pau. Des de fa més d’una dècada cobreix el Pròxim Orient, i ha viscut bona part d’aquest temps a Beirut (Líban). Ha treballat dins l’equip de TV3 a la regió i també com a corresponsal de la Cadena SER, cobrint alguns dels esdeveniments històrics recents a països com el Líban, Síria, l’Iraq, Turquia, Palestina o Israel. És membre fundador del Col·lectiu de periodistes Contrast i cooperativista a la Directa.

Llibres relacionats:

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close