La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació El quemenjar

Divendres presentem l’última novetat de Caliu editorial: El quemenjar, un llibre pràctic que ens convida a organitzar la compra i la cuina per ser més coherents amb els principis de la sobirania alimentària

En parlaran Lara Carbó i Jèssica Marzal, coautores del llibre amb les seues companyes d’El llibrell.

El Llibrell som, a hores d’ara, Lara, Marta, Jèssica, Maria Josepa i Agnés. Vam posar en marxa aquesta associació fa uns anys, per donar eixida a un fum d’idees de dinamització dels espais locals on ens movem. Cadascuna vivim en un poble i participem de diferents formes per avançar cap al model social que somniem. Totes formem part de col·lectius locals als quals aportem temps, feina i entusiasme. Des dels obradors compartits, els menjadors escolars sostenibles, els grups de consum o l’agroecologia, la bioconstrucció, els mercats de venda directa, la divulgació i la facilitació de grups, totes aportem els nostres sabers a aquest conjunt que hem anomenat El Llibrell.

Un llibrell no és un bol. Un llibrell és un utensili de fang en què es mesclen els ingredients necessaris per aconseguir la massa desitjada. Per afavorir iniciatives transformadores, nosaltres aportem els ingredients i fem la mescla. I no podem ser un robot de cuina, una safata de plàstic, ni qualsevol altre objecte amb una utilitat semblant. Som un llibrell perquè és l’element que hem heretat de les nostres famílies. Perquè és de fang, de la terra. Perquè ens recorda la nostra cultura i la forma de fer. I tot això, ho tenim present en els nostres projectes.

Aquest llibre té la finalitat d’apropar-nos a un tipus de cuina vinculada al territori, que combina els aliments amb el que nosaltres anomenem l’alquímia de la cuina. Posa l’èmfasi en els productes locals i de temporada, en l’agroecologia, en els vincles amb el territori i en els sabers tradicionals, i ho fa amb una perspectiva ecofeminista i des de la sobirania alimentària. No és un llibre de receptes però ens ensenya a cuinar.

En aquestes pàgines vos proposem una cuina saludable, popular i senzilla, lligada al territori, compromesa amb l’entorn, on fer ús dels productes de proximitat i de temporada, que ens vincule amb la gent llauradora, amb les ramaderes i la gent de la mar. Cuinar senzill per alimentar-nos i, en el procés de transformar els aliments i seure a taula a menjar, tindre cura de la salut de les persones, del territori i del planeta.

Més actes
agenda

Close