Qui som
Repartidora
- f. Nom donat a diversos objectes destinats a separar i repartir diverses porcions d’una cosa.
- f.[pop.] Acció de repartir gratuïtament entre els desposseïts els béns expropiats als rics, especialment la que s’espera que es produirà en un moment de capgirament revolucionari.
La repartidora
Col·laboracions
A més, també venem roba ètica elaborada per projectes com Ubeefe, Miss Comadres, Malafolla, La Ciutat Invisible o Pikara, a més de tirades limitades de samarretes, rifes o altres elements per col·laborar en caixes de resistència o finançament de col·lectius (BDS, Per l’Horta, Assemblea feminista, etc.). També comptem amb material de papereria, quaderns, agendes, calendaris, enganxines- , jocs de taula crítics i material gràfic d’artistes locals -postals, làmines i pòsters il·lustrats-.
La Repartidora és, principalment, una llibreria ubicada al barri de Benimaclet (València), de base comunitària i associativa, nascuda l’any 2014 amb la intenció de promoure el pensament crític i la transformació social.
Hi treballem 3 persones de manera cooperativa, sempre tractant de posar les cures al centre i amb la voluntat de construir per al barri i des del barri, en contacte amb els moviments socials i els col·lectius que hi fan feina. Ho fem lligades també a altres entitats de l’economia social i solidària i a l’ecosistema crític del llibre.
Funcionem per mitjà d’una comunitat de més de 250 sòcies col·laboradores que sostenen econòmicament el projecte, el compromís de les quals serveix també per a promoure accions o tractar-ne decisions estratègiques.
La Repartidora
El projecte
Som un projecte polític que parteix dels plantejaments crítics amb el capitalisme com a ferramenta per a conèixer la societat i canviar-la, i ho fem amb el llibre, a través de tres línies de treball:
La Repartidora
La llibreria, una aposta per posar a l’abast de les lectores l’assaig polític d’esquerres, la narrativa social i el llibre infantil amb mirada crítica, amb la intenció de contribuir a dibuixar noves realitats. Dins la nostra selecció trobareu més de 7.000 títols, amb una atenció especial a les editorials del sector alternatiu i a les publicacions en valencià-català. A la nostra botiga també trobareu roba de producció ètica, jocs de taula crítics i material gràfic d’artistes locals.
Caliu
L’editorial, on publiquem assaig polític i llibre il·lustrat en valencià, sempre centrades en divulgar les veus dels moviments socials del territori per reflexionar juntes sobre la realitat que vivim ara i ací, i per trobar camins per a la transformació. Posem l’accent en les autores col·lectives i/o locals, tot i que també traduïm al valencià textos d’arreu que considerem cabdals per a eixamplar la mirada i per a la construcció d’estructures populars. Podeu descarregar gratuïtament els nostres llibres al nostre catàleg.
Sabers comuns
L’espai de formació, anàlisi i construcció d’alternatives, que pretén generar coneixement i pensament crític a partir de la reflexió sobre les pràctiques dels moviments socials. Integrat per diversos col·lectius (La Repartidora, La Dula, La Fènix, L’Argila, Perifèries), que alhora busquem teixir aliances amb altres d’afins, elaborem cursos, tallers i xarrades per posar en valor d’on venim i dotar-nos de ferramentes per construir un camí comú.
L’espai
Sala d’actes
70m2 diàfans per acollir assemblees, tallers, xarrades, debats, presentacions, rodes de premsa, projeccions o exposicions, amb capacitat per a 100 persones i possibilitat de tenir ambients més recollits. D’ús gratuït per a col·lectius autogestionats i amb possibilitat de lloguer per a altres entitats.
L’espai comú
Un espai de treball de 50m2 i reunió on teixim afinitats i aliances entre entitats, ONGs, moviments i treballadores relacionades amb la defensa del territori, la sobirania alimentària, el feminisme i l’economia social: Mundubat, l’Argila, REAS-PV, Justícia Alimentària, Per l’Horta, La Directa-PV i l’arquitecta Natàlia Castellanos hi fan feina i ho gestionen.
Qui som
Les treballadores
Mar Català
Sanchis
Formada en conservació i restauració de béns culturals, en música i en educació, ha mantingut l’hàbit i el plaer de llegir des de menuda i l’emoció de compartir-ho. Creient convençuda que per a una bona vida calen el pa i les roses, però sobretot cal organitzar-se en comú, és una entusiasta de la cultura popular autogestionada, de la defensa del territori i de la memòria històrica.
Junt amb Amparo s’encarrega de la selecció de llibres i de la gestió quotidiana de la llibreria, així com de les xarxes socials i el disseny de cartelleria dels actes.
Li agrada llegir sobretot novel·la i àlbum il·lustrat, posant-hi atenció a les publicacions contemporànies en català, però també gaudeix de tant en tant de l’assaig polític de temàtiques diverses. La trobareu a la llibreria rere el taulell, il·lusionada obrint caixes de novetats, reordenant prestatges o comentant i recomanant les lectures que l’han impactada.
Amparo Royo
Lanzarote
Formada en sociologia, ciències polítiques i integració social, va ser bibliotecària de la Biblioteca social i anarquista del CSOA l’Horta durant 7 anys, llibretera a la llibreria Primado de Benimaclet durant 2, i ara és llibretera a La Repartidora. Junt amb Mar s’encarrega de la selecció de llibres i de la gestió quotidiana de la llibreria. Li agrada molt llegir novel·la contemporània, especialment si té tocs de foscor i un llenguatge particular i salvatge.
Li obsessiona entendre el món que habita, perquè no concep una altra manera de canviar-lo. Per això també li agrada llegir coses que li qüestionen i l’obliguen a pensar i pensar-se. Sempre ha vist en els llibres una eina imprescindible per al canvi social així com el canal per a acostar-se a tantíssimes altres maneres de fer i pensar la vida.
El que més li agrada fer a la llibreria és xafardejar les novetats que arriben i pensar a qui podrien interessar-vos. També li encanta que li conteu les vostres impressions i sensacions de les vostres últimes lectures i aconsellar-vos en el que pot quan vos veu un poc perdudes.
Jordi Garcia
Miravet
Format en filologia catalana, fa anys que es va interessar pel sector alternatiu del llibre polític. Sempre ha cregut en el potencial transformador de la literatura si va lligada a l’acció, en la importància de produir i llegir textos polítics en valencià i en la cultura lliure.
És qui proposa, selecciona, edita, corregeix i de vegades elabora el que publiquem amb Caliu -la nostra editorial-, i també organitza l’agenda d’actes de la llibreria.
Lector sobretot d’assaig, està principalment interessat en l’ecologisme, la cuina de sobirania alimentària, la teoria dels comuns i el feminisme. El trobareu a l’oficina i de vegades també a la llibreria, sempre disponible per fer xarxa amb els col·lectius i per compartir la força i l’esperança que troba en els llibres que gaudeix.