En aquest primer itinerari de lectura vos recomanem 6 llibres sobre propostes feministes per a fer front al capitalisme amb projectes comunitaris, la majoria d’ells disponibles en descàrrega lliure.
Són diverses les veus que afirmen que el capitalisme està en una fase terminal i són molts els elements que ho evidèncien. Però, aquest sistema que morirà matant, intenta adaptar-se, buscar nous nínxols de mercat que puguen generar rendibilitat. En aquesta fase de l’economia de mercat, en què els inversors no volen arriscar, això passa per invertir en les necessitats vitals de la gent i fer, ara més que mai, de les necessitats un negoci.
En aquest context que ens aboca a resoldre la vida individualment i precària, és imprescindible tornar a la comunitat (més enllà del mercat i de l’estat) des d’un perspectiva feminista, que pose al centre la reproducció de la vida i visibilitze els treballs que la fan possible, que actualment estan invisibilitzats i feminitzats.
Aquests llibres són també un full de ruta per a transitar noves formes de vida, a partir d’experiències arreu del món. Repensar aquestes alternatives i adaptar-les al nostre context és una necessitat cada vegada més evident en un món en què la vida es resol als marges.
- Capitalismo terminal, de Corsino Vela (Traficantes de Sueños, 2018)
Descàrrega lliure - A dónde va el capitalismo español, de Pedro Ramiro (Traficantes de Sueños, 2019)
Descàrrega lliure - Tocar fondo, de Manuel Gabarre (Traficantes de Sueños, 2019)
Descàrrega lliure - Tornar a encantar el món, de Silvia Federici (Tigre de Paper 2018)
- Produir el comú, d’El Apantle (Caliu, 2020)
Descàrrega lliure - Economía feminista (Entrepueblos, 2017)
Descàrrega lliure
Podeu consultar una descripció més detallada de cada llibre clicant a l’enllaç o sobre les portades dels llibres. Aquestes vos dirigiran a la nostra botiga web, on podeu consultar la disponibilitat d’estoc que en tenim habitualment o encomanar-nos-los. Davant qualsevol dubte, escriviu-nos a larepartidora@larepartidora.org