La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Violència obstètrica : El canto de la mujeres + Parir en el s.XXI

Presentació conjunta de la novel·la El canto de las mujeres (Envol Editions) + Projecte i documental Parir al segle XXI (Barret Films)

Amb aquest rerefons abordarem qüestions lligades a la salut de les dones i als tractes que aquestes reben. Parlarem de la relació amb el propi cos, la patologització sistemàtica pel fet de ser dona, les violències obstètriques, el tabú que envolta la sexualitat femenina i la intersexualitat, la indústria farmacèutica lligada a la salut de la dona…

Els dos projectes tenen la intenció de contribuir a l’empoderament de les dones, a una reflexió en el camp mèdic que porte a millorar el tracte cap a les pacients, i en general, a una millor comprensió de la nostra societat que ens permeta fer-la avançar.

El canto de las mujeres és una novel·la documental sobre la història d’una jove metgessa, acabada de graduar amb èxit en cirurgia ginecològica, que és destinada a una unitat de Salut de la dona. Allà se n’adona que ha de revisar els seus prejudicis davant una realitat que li és desconeguda i descobreix una manera diferent de fer: escoltar les pacients i atendre al que volen i necessiten. Un fenòmen editorial a França que ha valgut per fer arribar la qüestió a grups de professionals sanitaris però també de mares i famílies.

Parir al segle XXI és un projecte audiovisual que comença al 2019 per investigar l’atenció a les dones de part. En 2020 publiquen un webdocumental interactiu sobre les històries de 5 dones durant els seus embarassos i parts a l’hospital públic de La Plana (Vila-real), centre referent en atenció humanitzada al part. Ara treballen en una pel·lícula documental que arreplegue testimonis per abordar el problema de la violència obstètrica, i produeixen un pòdcast com a crònica d’aquesta investigació.

A l’acte hi participaran Claudia Reig (realitzadora, productora i editora a Barret films Coop.) i Marina Seder Colomina (editora d’Envol Editions).

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2023 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close