La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació Superbollo contra el código binario

Superbollo contra el código binario és la segona entrega de les aventures de Korki Kent, una heroïna, activista, experta en autodefensa feminista i -està clar- bollera. Ens el presentaran aquest les autores Parole de Queer (guió) i Galletamaria (il·lustracions).

Una novel·la gràfica que s’apropia de l’estètica de Superman per a revertir el rol clàssic del superheroi i fer picades d’ullet i cameos a fenòmens, personalitats, debats i dinàmiques feministes de l’Estat Espanyol.

Presentació Superbollo contra el código binario amb les autores

Sinopsi de Superbollo contra el código binario:

Superbollo contra el Código  Binario és el volum II, del còmic Superbollo contra la L.E.F.A. (Lliga exterminadora de feminazis antisistema).  En aquesta nova aventura, la nostra heroïna haurà de veure’s les cares amb el terrible Codi Binari

La història arranca en “La Peora”, un barri autogestionat, antiespecista i lliure on viuen les nostres amigues i on també trobem la redacció de la revista, “Hormonas Liberadas”. Allí treballen totes les protagonistes: Korki Kent, alter ego de Superbollo, Bollis Bane, la capitost De La Ziga Volcano (un cameo amb l’escriptora Itziar Ziga) i la nova adquisició W.I.T.C.H., una “hacker” amb molts recursos.

Després de la seua tímida personalitat, Korki Kent amaga un increïble alter ego: SuperBollo. Aquesta heroïna combina l’activisme i l’autodefensa feminista, fent ús de clàssiques armes bolleras: poder bollor radar, estreles daurades o el poder super batukada. Com una metàfora del Patriarcat, el Codi Binari aconsegueix infiltrar-se per tots els racons de la vida de les nostres protagonistes amb la fi última de perpetuar els seus privilegis. Per a acabar amb aquesta super organització, SuperBollo i les seues companyes de lluita hauran de desplegar tot el seu enginy i talent.

PAROLE DE QUEER:
Irene Sala i Brotons (licenciada en Dret i Comunicació Audiovisual) i Áles Torres Olmos (licenciade en Història). Comencen la seua marxa allà per l’any 2006. La lluita pels seus diversos activismes i la creença a canviar aquest sistema binari i opressor els porta a publicar en 2009 la revista “Parole de Queer”. Una revista amb set números al carrer i amb pretensió de convertir-se en un arxiu de l’acció i producció de les minories de gènere i sexuals en el seu format virtual.

Guionistes al costat d’Elena-Urko i O.R.G.I.A. del capítol d’H (Amor) 5: “La papitriz, l’enamorade y la loca. Un breve revolcón  transmarikabollo con  el tarot” publicat per l’editorial Continta me tienes,  editorial amb la qual també publiquen com a guionistes el volum I de SuperBollo, una saga que s’inicia amb SuperBollo contra la L.E.F.A. (abril del 2020), il·lustrat per un elenc de maravilloses artistes, prologat per Paul B. Preciado. 

MARIA MARTINEZ (GALLETA MARÍA):
Galletamaria (llicenciada en Belles Arts) encara que comença a dibuixar en 1992 i a pintar grafiti sobre 2006, no comença la seua carrera com a il·lustradora fins a 2012. Passant per diferents projectes d’autoedició, animació i disseny gràfic, ara desenvolupa el seu treball artístic dins del camp de l’art urbà, el concept art, la il·lustració i el còmic. Enfocada a treballar  sobre corporalitats i identitats dissidents i la seua manera d’habitar el món. Ha participat en diferents publicacions col·lectives i festivals de muralisme . Actualment desenvolupa el seu treball com a freelance 

Títols relacionats

Més actes
agenda

Close