La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació El sentido de consentir amb Clara Serra

El sentido de consentir és un text de Clara Serra que qüestiona la claredat i irrefutabilitat del consentiment, i que reflexiona sobre els matisos, fissures i paradoxes que l’acompanyen.

Presentem el llibre amb l’autora i la companyia de Ruth Mestre, professora de filosofia del Dret a la UV.

Presnetació El sentido de consentir amb Clara Serra i Ruth Mestre

Sinopsi d’El sentido de consentir

¿Es tan claro e irrefutable como parece el concepto de «consentimiento»? Este libro explora sus matices y contradicciones.

El consentimiento se ha convertido en un concepto clave en las relaciones sexuales. De entrada, parece claro y perfectamente perimetrado. Pero ¿es realmente así?

Este texto reflexiona sobre los matices, las fisuras y las paradojas que lo acompañan. ¿Se puede verbalizar el deseo con absoluta claridad, sin ambigüedad alguna?

La autora explora el camino recorrido entre el «no es no» y el «solo sí es sí» desde las perspectivas filosófica, histórica y política y, a contracorriente del discurso dominante, defiende no dejar de lado el primero en beneficio del segundo.

Clara Serra és filòsofa. Ha treballat com a professora d’aquesta matèria durant anys i actualment treballa com a investigadora a la Universitat de Barcelona.
Ha tingut un paper significatiu en la política institucional com a responsable d’igualtat de Podemos durant anys i com a diputada a l’Assemblea de Madrid durant la X legislatura.
Ha escrit Leonas y zorras. Estrategias políticas feministas (Catarata, 2018) i Manual ultravioleta (Ediciones B, 2019) i també ha participat a Alianzas rebeldes. Un feminismo más allá de la identidad (Bellaterra, 2021). Ha escrit en altres obres col·lectives i és autora de diversos articles d’opinió pública en distins mitjans. Forma part del col·lectiu feminista malasfeministas.

Ruth M. Mestre i Mestre (Oliva, 1971) és professora de filosofia del dret, membre de l’Institut Universitari d’estudis de les dones de la Universitat de València. Especialista en Teoria Feminista del Dret.
Doctora en dret per la Universitat de València, màster en sociologia jurídica per l’Institut Internacional de sociologia Jurídica de Oñati i màster en teoria del dret per la Académie Européene de Théorie du Droit de Brussel·les.
Ha estat Marie Curie Fellow a la University of Warwick (UK) i ha participat en nombrosos projectes d’investigació estatals i europeus.
Treballa sobre els drets de les dones, les migracions internacionals, la violència de gènere, el treball sexual, o el feminisme antiracista, entre d’altres.
Ha publicat amb Sara De Vido (2024) Lesbianising the Istanbul convention; amb Lorena Sosa (2022) Ensuring the non-discriminatory implementation of measures against violence against women and domestic violence:  Article 4, paragraph 3 of the Istanbul Convention, Council Of Europe Collection of papers, i amb Sara Jonhsdotter (2016) l’informe ‘FGM in Europe: An analysis of Court Cases’, European Commision Directorate General Justice.

Títols relacionats (per a totes les edats)

Si teniu interés en aprofundir en el contingut del llibre, l’autora ha publicat també un pòdcast on entrevista diferents personalitats expertes en la matèria que aborda el llibre.
En cada capítol se centra en una qüestió específica, com ara l’escenari de la sexualitat, el moralisme, els límits de la llei i de la qüestió punitiva, el subjecte del consentiment o l’aspecte psicològic del sexe, la conveniència de lemes com el Només sí és sí… Vos deixem ací el primer capítol.

Més actes
agenda

Close