La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Presentació Vol. 2 Dona, vida, llibertat

Presentem, amb les autores, el segon volum de Dona, vida, llibertat. Un treball que recorre les lluites al llarg de 50 anys del Moviment d’Alliberament del Kurdistan. Editat per Descontrol i el Jineoloji Center .

Diu la llegenda que tres papallones es van reunir amb la intenció de conèixer el foc. Una d’elles es va apropar a una finestra i des d’allà va observar el foc d’una espelma i va tornar a explicar a la resta les seves impressions. Però, sens dubte, això no va ser suficient. La segona papallona va volar creuant la finestra i va arribar a tocar l’espelma, però es va mantenir lluny de la flama. Va tornar amb la resta explicant alguns dels misteris del foc.

Però tampoc era suficient per poder conèixer el foc. La tercera de les papallones va volar fins a posar-se sobre la flama, movent les ales, i la va abraçar, fonent-se amb el foc per sempre. Va ser aquesta papallona la que veritablement va conèixer el foc, la seva energia, la seva força, llum i esperança.

El llibre que tens a les mans és el resultat d’una feina col·lectiva que es va iniciar l’any 2018 i que ha continuat fins el 2023. Més enllà, és el resultat de 50 anys de lluita del Moviment d’Alliberament del Kurdistan, d’organització, d’ideologia, de somnis, d’esforços, de sacrificis i de convicció.

És part de la història oral –que es transforma en paper–, de l’experiència de les dones; des de les altes muntanyes de les serralades Zagros i Tauros fins als camps i les planures entre els rius Tigris i Eufrates; des de la resistència contra la colonització del Kurdistan fins a la guerra contra l’Estat Islàmic. Aquest llibre és, alhora, conseqüència de la revolució que va començar a Rojava ara ja fa més de 10 anys.

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close