Publicat el

27/09/2022 19:00h | Presentació “Metropolice” i “Sabers comuns”

Podem reformar la policia? És possible impugnar el seu poder i desertar del model securitari de control?

Dimarts 27 presentem Metropolice: seguridad y policía en la ciudad neoliberal amb Sergio García García (editat per Traficantes de Sueños ).

Conducció de #SabersComuns, projecte que es presentarà també en l’acte.

Sergio García García és doctor en antropologia social per la Universidad Complutense de Madrid (UCM). En els últims anys ha investigat i publicat entorn a la producció del dispositiu securitari mitjançant els discursos, les pràctiques i les polítiques al voltant de la seguretat ciutadana en la ciutat neoliberal, així com sobre la intervenció social com a dispositiu de gestió i govern de la pobresa. Ha sigut professor de Treball social en la UCM i d’Antropologia social en la Universidad de Castilla-La Mancha (UCLM). Actualment participa en distints grups d’investigació militants i extra acadèmic relacionats amb els drets humans i la producció de les perifèries a Madrid. Ha treballat durant 14 anys com a treballador social als Serveis socials i milita en distintes organitzacions, com les Brigadas Vecinales.

Sabers comuns naix com un espai d’autoformació, anàlisi i construcció d’alternatives.  Pretén crear un grup que genere sabers i pensament crític a partir de la reflexió sobre les pràctiques que duem a terme cadascuna de les integrants en diversos col·lectius dels moviments socials. Vol ser un paraigües on càpiguen molts projectes i iniciatives que treballen en aquest sentit i des dels moviments socials. Grup integrat per La Repartidora, La Dula Coop., La Fènix Universitat Popular i l’Argila.

#DefundThePolice