Publicat el

02/02/2022 19:00h | Presentació “Ara Joan Fuster”

NOVA DATA!

Tanquem l’any Fuster amb la presentació del primer llibre de Tanyada Ara, Joan Fuster: una proposta per als Països Catalans.
En aquest llibre, fusterians de diverses generacions presenten la  vida i l’obra del de Sueca des de diverses perspectives: per una banda, la del pensador, l’escriptor i el creador; i per l’altra, la de l’educador, l’agitador i l’activista polític, cultural i lingüístic. Ara Joan Fuster és, en definitiva, un assaig coral de defensa de l’actualitat del seu llegat.

L’acte serà conduït Irene Mira Navarro i Aure Silvestre Romero, coordinadores del volum, i comptarà amb la participació de les autores Maria Isona i Carlet Miret.

Irene Mira-Navarro (Castalla, 1992): és doctora en Filologia Catalana, professora de Llengua i literatura catalanes a la Universitat d’Alacant. Membre del Casal Popular Tio Cuc i militant de l’assemblea de l’Alacantí d’Endavant (OSAN), forma part de la Comissió Cívica del Centenari de Joan Fuster.

Aure Silvestre Romero (València, 1977): de formació historiador, és professor de secundària en una escola del cap i casal. Membre del Consell Editorial de la Tanyada, és fundador d’Endavant (OSAN) i anteriorment havia militat a l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes (AEN) i a la Plataforma per la Unitat d’Acció (PUA).

Maria Isona (Sueca, 1978). Fundadora del col·lectiu Reconstruint Fuster, ha fet activisme per l’ensenyament públic des de la coordinació de la Plataforma per l’ensenyament públic de la Ribera Baixa i des de l’executiva de FAMPA València. Membre activa de l’assemblea d’indignades Sueca ix al carrer, així com de col·lectius independentistes i feministes. Actualment, estudia el grau de Geografia i Història a la UOC i forma part de la Comissió cívica del centenari de Joan Fuster.

Carles Miret (Gandia, 1979): és llicenciat en Història per la Universitat de València (2003). Professionalment, ha compaginat l’arqueologia, la recerca i l’ensenyament de la història. Compromès amb la recuperació i la difusió del patrimoni cultural, ha escrit en múltiples obres de recerca i investigació, i en publicacions periòdiques especialitzades i generalistes.