TALLER: Amor (i desamor) als moviments socials

TALLER: Amor (i desamor) als moviments socials

Als moviments socials compartim autèntics projectes vitals amb persones diverses, que de vegades ni són amigues, ni companyes de feina. Qui no ha sentit mai un “subidón” màxim per pertànyer a un col·lectiu o un desgast absolut fins al punt d’abandonar un projecte?

amors

El 14 de gener de 2016, de 11 a 14h i de 16 a 19h, organitzem aquest taller, i confiem que sigui una ocasió de luxe per reflexionar sobre aquestes xarxes afectives invisibles que fan que un col·lectiu pagui la pena, o ens faci sortir per potes.

PUNT DE PARTIDA: VISIBILITZAR ALLÒ INVISIBLE

Les xarxes afectives en els moviments socials són invisibles moltes vegades i, per tant, poc  reconegudes. No obstant això, tenen molt a veure amb les ganes d’estar i d’aportar a un grup, i són responsables també del desgast, el cansament i fins i tot l’abandonament de molts projectes.

L’objectiu d’aquest taller és investigar col·lectivament com gestionem en la pràctica quotidiana dels amors (i desamors) que vivim en els col·lectius. Què ens aporten? Què hi aportem cadascuna de nosaltres? Com ens cuidem? Quines pràctiques ens fan sentir bé? Quines no? Per on podem començar a treballar-hi?

És molt probable que estiguem reproduint rols i actituds que denunciem (masclistes, racistes, classistes, homòfobes, jeràrquiques, etc.), quan el que volem és crear espais d’investigació i aprenentatge en què posar en el centre la vida, les cures, la interdependència.

 

VOLEM VISIBILITZAR I CONSTRUIR ALTRES FORMES DE RELACIONAR-NOS AQUÍ I ARA, MÉS HORITZONTALS, MÉS JUSTES I QUE PARTEIXIN DE LA NOSTRA PRÒPIA EXPERIÈNCIA. US APUNTEU?

L’activitat la dinamitzarà la Irene S. Choya, educadora social i pedagoga. Forma part del projecte Local Cambalache d’Oviedo, un espai social amb projecte editorial, llibreria associativa i grup de consum. Forma part de l’equip editorial de revista feminista La Madeja, que es presentarà el dia anterior, 13 de gener a les 19h, també a La Repartidora

Les places són limitades a 20 persones, i s’haurà de fer una aportació econòmica de 8€ per poder sufragar les despeses de viatge.