Qui som

La Repartidora és un espai social i cultural a Benimaclet (València) per a la difusió, debat, formació i recerca d’alternatives socials, polítiques i econòmiques, des del pensament crític i els moviments socials, sobre la base de la radicalització democràtica, l’autogestió i l’autonomia de l’esfera social.


Som un projecte polític que parteix del pensament crític com a ferramenta per a conèixer la societat i transformar-la, i ho fem a través del llibre:

Amb la llibreria La Repartidora pretenem apropar a les lectores a una sèrie de contingut crític que siga capaç de dibuixar noves realitats.
Mitjançant l’editorial Caliu Espai Editorial generem contingut amb les veus dels col·lectius dels moviments socials per reflexionar juntes sobre la realitat que vivim ara i ací.
A més, volem que el nostre espai esdevinga un punt de trobada i reflexió a partir del llibre com a vehicle d’expressió, trencant així amb la relació comercial llibretera-consumidora.


Entenem que la llibreria la fem entre totes, per això apostem per generar una comunitat a partir dels llibres però que puga anar més enllà:

Les nostres sòcies col·laboradores ens sostenen econòmicament i emocional, treballem per ampliar aquesta base social i fer-la l’òrgan de decisió principal del projecte en els aspectes estructurals.
Volem ser un bé comú del barri i per al barri, i és per això que no ens podem deslligar del que passa a Benimaclet. Apostem per ser un espai més d’implicació en les seues problemàtiques i per treballar colze a colze amb altres col·lectius per fer-lo més habitable, més crític i equitatiu.
A més, pretenem generem xarxa amb col·lectius d’arreu del País Valencià (amb presentacions, cursos o fires) perquè creiem que la difusió del pensament crític i l’articulació de lluites ha d’anar més enllà del barri i la ciutat de València.


Som un espai associatiu lligat a l’economia social i solidària:

Les treballadores de La Repartidora pertanyem al projecte de vida comunitaria L’Horitzontal, que ens sosté econòmicament mitjançant un sistema d’economia cooperativa compartida entre les seues integrants i ens facilita la conciliació entre tasques productives i reproductives alhora que dona valor a les primeres al nivell de les segones.
Front a l’individualisme, el disciplinament i la precarietat a què ens condemna el model laboral capitalista, apostem per cooperar entre nosaltres, el sector del llibre alternatiu i amb altres col·lectius per generar relacions horitzontals i interdependents que garantisquen viure unes vides que valguen la pena ser viscudes.