Un peu al parlament de Catalunya

5,00

1 en estoc

Autora: Cup Candidatures D'unitat Popular
Editorial: Pol·len Edicions (El Tinter)
Any: 2015
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
SKU: 9788486469900 Categoria: Etiqueta:

Descripció

Amb les eleccions del 25 de novembre del 2012 la Candidatura d’Unitat Popular entrava al Parlament de Catalunya. Ho feia al primer intent, i després d’haver descartat, en anteriors ocasions, la possibilitat de presentar-se a unes eleccions autonòmiques.
L’emoció pels resultats no podia amagar la necessitat de l’organització, del moviment polític al qual pertany i dels altres actors de l’Alternativa d’Esquerres de cercar una nova eina que fes possible planificar, controlar i decidir des de fora del Parlament la tasca dels tres diputats dins la cambra. Era important tractar les tasques institucionals amb rigor però també calia procurar que la dinàmica parlamentària -que ja s’intuïa frenètica- no col·lapsès els òrgans de debat polític de la CUP. Per això sorgia el Grup d’Acció Parlamentària, el GAP.
L’èxit dels resultats electorals, 126.000 i 3 diputats per la circumpscripció de Barcelona, fou possible gràcies al bagatge acumulat, a les legitimitats guanyades poble a poble, però també a una campanya electoral innovadora que va defugir dels paràmetres convencionals i que esbudellava la CUP de dalt a baix: què era, què feia, què faria, com ho faria, quants serien, quant cobrarien, etc. Era la lògica del codi obert de la CUP. Com aquest llibre, que vol ser, també, un exercici de transparència.

Informació addicional

Autora

Cup Candidatures D'unitat Popular

Editorial

Pol·len Edicions (El Tinter)

Any

2015

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ