Joan Fuster. Poesia completa 1945-1987

19,00

Esgotat

SKU: 9788478229178 Categories: ,

Descripció

JOAN FUSTER és conegut sobretot com a destacat assagista i intel·lectual, però en la seua extensa obra també la poesia representa una activitat significativa. El gènere poètic forma part dels seus interessos, el seu estudi abraça des dels clàssics medievals fins a la poesia del segle XX, inclosa la universal, i la pròpia producció poètica escrita es prolonga en el període 1945-1987. Així, amb diferent intensitat i en èpoques distintes, Fuster també escriu i publica poesia, tal com recull de manera exhaustiva aquest volum.

Salvador Ortells Miralles ha editat l’obra poètica completa seguint la proposta d’uns cicles temàtics que convoquen a una lectura nova, que descobreix tant la profunda consciència del poeta —sens dubte el Joan Fuster més íntim i humà— com alhora la vigència d’aquesta poesia on sempre ha estat, al si de la millor tradició contemporània.

En l’obra poètica de Joan Fuster es poden observar dues tendències, una de tall simbolista i una altra de filiació surrealista, en les quals també s’expressa un personal eclecticisme estètic i un lúcid afany experimental. Fuster en el poema arriba sempre a resultats commovedors, és singularment irreverent i en tot cas alié als llocs comuns. Una altra riquesa de la seua poesia es troba en la varietat de tipus d’estrofes: sonets, dècimes, madrigals, vers lliure, com així mateix en tots els temes que tracta: festius, amorosos, amistosos, existencialistes, satírics i polítics.

Informació addicional

Editorial

Institució Alfons el Magnànim

Autora

Joan Fuster / Salvador Ortells Miralles (ed.)

Any

2022

Format

Rustica

Idioma

VALENCIÀ

Pàgines

374