Futbol al país dels soviets

16,00

Esborrar
Autora: Carles Viñas Gracia
Editorial: Tigre De Paper Edicions
Any: 2019
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 168
SKU: 9788416855360 Categoria: Etiqueta:

Descripció

El futbol rus es concretà, a les darreries del segle XIX, a recer del context sociopolític que caracteritzà un país a cavall entre el declivi imperial i la revolució proletària consegüent. Uns fets que condicionaren no només la història de la humanitat, sinó també la implantació, extensió i evolució d?aquesta disciplina esportiva, tant a la Rússia imperial com, posteriorment, al país dels soviets.
En aquells inicis vinculats a la Rússia tsarista, aquest esport era un simple entreteniment restringit a l?aristocràcia local i a la colònia estrangera. No fou fins a la transformació que va patir arran de la Revolució d?Octubre quan esdevingué veritablement un fenomen de masses vinculat a les classes populars.
En aquest procés, els diversos actors implicats van mantenir posicions i opinions divergents respecte a la seva pràctica, des dels cortesans tsaristes que rebutjaven una disciplina esportiva que consideraven estrangera fins als revolucionaris que la definiren com un artifici propi de la burgesia.
Com es va produir aquesta metamorfosi? Per què aquells que reprovaven la pràctica de l?esport van acabar instrumentalitzant-lo en benefici propi? Quina incidència va tenir la Revolució Russa en el futbol? Els clubs eren entitats polititzades abans del triomf dels bolxevics? Com és que un joc burgès va acabar esdevenint el passatemps predilecte de la classe obrera soviètica?

Informació addicional

Dimensions 225 × 145 mm
Autora

Carles Viñas Gracia

Editorial

Tigre De Paper Edicions

Pàgines

168

Any

2019

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ