Recerca Activista i Moviments Socials

9,00

1 en estoc

Autora: Col Investigacció·lectiu
Editorial: Ediciones De Intervención Cultural
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 208
SKU: 9788496356191 Categoria: Etiqueta:

Descripció

Aquest llibre sorgeix de la trobada on han participat més de 350 persones d’arreu del món, de tradicions polítiques diverses i de posicions diferents davant la recerca activista. […] les Primeres Jornades d’Investigació Activista es van celebrar a l’Ateneu Popular 9Barris, un centre cultural comunitari, els dies 22, 23, 24 i 25 de gener del 2004.
Les jornades partiren de tres principis: que la recerca activista pot ser un dels instruments de transformació crítica de la realitat; que cal generar coneixements des de la subjectivitat més enllà de les jerarquies i limitacions acadèmiques; que cal crear espais i mecanismes de producció, intercanvi i reflexió col·lectiva al voltant dels coneixements denunciant la mercantilització i privatització dels coneixements actuals. Més enllà d’aquests principis orientatius, el programa final de les jornades s’ha anat constituint mitjançant la web d’Investigacció, on tothom podia proposar tant els temes com el seu format de desenvolupament […].
Aquest procés desembocà en la creació de prop de 25 taules i tallers de diversa índole que en temàtiques i aspectes metodològics destacaren pel seu caràcter innovador. Els tallers es desenvoluparen amb unes finalitats pràctiques que apuntaven a traspassar metodologies d’acció/reflexió en l’àmbit de temàtiques generals i les taules rodones foren pensades per tal de confrontar reflexions i resultats d’investigacions i accions activistes. Tot això s’ha acompanyat amb un plenari a l’inici de l’esdeveniment centrat en la discussió del significat de la recerca activista i un altre, al final, que es plantejà “com continuar” […].
Els textos recollits en aquest llibre són el resultat de l’elaboració dels debats que es van mantenir en les jornades. Creiem que la publicació d’aquests materials pot servir per prosseguir la tasca de crear xarxes, compartir coneixements i activar debats i discussions al voltant de la recerca activista. (Fragments de la Introducció)

Informació addicional

Autora

Col Investigacció·lectiu

Editorial

Ediciones De Intervención Cultural

Pàgines

208

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ