Ciudadanos a pedales

19,00

1 en estoc

Autora: Diego Ortega Botella (Autor/autora), Estudio Juan Nava (Disseny de la coberta), Tania Vicedo (Il·lustració portada)
Editorial: Alfons el Magnànim
Any: 2020
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 238
SKU: 9788478228386 Categories: , ,

Descripció

Al juny de 2010 s’implantava a la ciutat de València el sistema Valenbisi, que hui s’identifica com el més utilitzat de l’Estat espanyol. Des de llavors, València s’ha vist transformada, de manera quasi inesperada, en una urbs els ciutadans de la qual han incorporat amb una certa naturalitat l’ús quotidià de la bicicleta i on les polítiques públiques han articulat tota una sèrie de respostes a fi de correspondre als reptes associats a aquesta realitat emergent. En aquest recorregut, fins ara inèdit, per la pràctica del ciclisme urbà, Diego Ortega desvela les anades i vingudes de la bicicleta en la cultura local de la ciutat de València, a partir del testimoniatge dels protagonistes socials del canvi. Els amants de la bicicleta gaudiran rememorant experiències i accedint a dades poc conegudes, i els qui desitgen submergir-se per primera vegada en les cultures ciclistes, descobriran en aquest llibre un fascinant univers que es trobava, en la seua major part, ocult a ulls del gran públic.

DIEGO ORTEGA (Madrid 1981) és doctor en Antropologia Social per la Universitat de València i llicenciat en Antropologia i Psicologia. Ha dedicat bona part dels seus més de deu anys d’experiència professional a la creació de models urbans més amables, sostenibles, accessibles, saludables i inclusius. Forma part del grup d’investigació socioantropològica Ciclisme i Societat i ha coordinat i participat en diversos congressos especialitzats en la mobilitat ciclista. Així mateix, dóna suport a l’orientació més pràctica i política sobre ciclisme urbà i col·labora amb diversos grups ciutadans com una guia cap a la comprensió dels temes de canvi i desenvolupament urbà involucrats en la nova cultura de la mobilitat.

Informació addicional

Editorial

Alfons el Magnànim

Autora

Diego Ortega Botella (Autor/autora), Estudio Juan Nava (Disseny de la coberta), Tania Vicedo (Il·lustració portada)

Any

2020

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ

Pàgines

238