El món rural. Cuina del cicle de l’any.

19,00

2 en estoc

Autora: Maria Estruch, Núria Puigdellívol
Editorial: Farell
Any: 2021
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 192
SKU: 9788417116477 Categories: , ,

Descripció

Al món rural, la cuina anava variant al llarg de l’any, així com els diversos oficis i treballs per assegurar la supervivència de les llars. Les menges s’adaptaven al temps i a la disponibilitat dels recursos, però també a la feina dels comensals. Els àpats anaven sempre lligats a les feines i les festes que marcaven el cicle de la vida: el Nadal, el Dijous Llarder i la Quaresma, la Pasqua, la transhumància, el segar i el batre, la festa major, la verema, Tots Sants… Era una cuina d’aprofitament, a foc lent, de xup-xup.

En el llibre, també hi trobareu excel·lents retrats vius de la vida quotidiana, així com els plats i les receptes, pas a pas, més escaients a cada temporada. I molts recursos culinaris: com fer conserves i confitures, fer pa de pagès, com s’elaboraven els formatges, l’oli d’oliva, el vi, els embotits, etc.

Finalment, volem fer memòria dels nostres orígens, de la Catalunya rural, d’un conjunt de llegats transmesos durant generacions que no podem perdre, i que encara són molt útils.

Informació addicional

Editorial

Farell

Autora

Maria Estruch, Núria Puigdellívol

Any

2021

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ

Pàgines

192