Les dones fortes: la narrativa valenciana sota el franquisme

19,00

1 en estoc

Autora: Maria Lacueva Lorenz
Editorial: Alfons el Magnànim
Any: 2019
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 366
SKU: 9788478227969 Categories: , ,

Descripció

La història de la literatura d’autora a les comarques valencianes ha passat quasi totalment desapercebuda al llarg dels segles; des de fa uns pocs anys, però, els estudis globals i monogràfics que s’han generat al voltant d’aquesta temàtica comencen a demostrar empíricament l’existència d’una genealogia femenina de lletraferides valencianes vinculades a aquest territori. El present volum vol contribuir a aquest procés de recuperació des de la perspectiva contemporània, tot oferint una aproximació, quantitativa i qualitativa, a la producció de les escriptores durant el franquisme.
L’estudi es focalitza en l’obra narrativa, tant publicada com inèdita, amb l’objectiu d’analitzar la reelaboració literària de les problemàtiques que, en tant que dones i valencianes, els afectaven directament. Aquest treball, doncs, matisa i enriqueix la percepció que, fins ara, es tenia del panorama literari valencià de postguerra.

L’autora:
Maria Lacueva Lorenz (València, 1980). Doctorada en Didàctica de la Llengua i la Literatura i llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha publicat diversos treballs al voltant de les escriptores valencianes, tant de postguerra com actuals, i ha exercit i exerceix la docència en diverses universitats alemanyes.

Informació addicional

Editorial

Alfons el Magnànim

Autora

Maria Lacueva Lorenz

Any

2019

Idioma

CATALÀ

Pàgines

366