Pols

15,00

1 en estoc

Autora: Carolyne Steedman
Editorial: Alfons el Magnànim
Any: 2021
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 216
SKU: 9788478228652 Categories: , ,

Descripció

La pols en l’arxiu, la imatge dels documents polsegososos segurament és la metàfora més reconeixible sobre el treball de qui es dedica a la història. Pols és un llibre sobre la pràctica i l’escriptura de la història que reconsidera els plantejaments sobre el passat assumits com a inqüestionables, heretats de la historiografia del segle XIX.

A través d’una interacció amb materials historiogràfics, literaris o fonts judicials, Pols planteja una reflexió sobre les fonts, l’arxiu i el treball de qui es dedica a l’estudi de la història. En les seues pàgines desfilen George Eliot, Jules Michelet, Elizabeth Gaskell, W.H. Auden o Roland Barthes, en una proposta multidisciplinar, en un text d’escriptura rigorosa i profunda, fet que ha convertit aquesta obra en un clàssic contemporani.

Pols és un llibre de teoria de la historiografia, tant com és un llibre d’història social i d’història cultural. La riquesa i la complexitat de les seues propostes s’adrecen a un exercici de desestabilització dels tòpics més difosos sobre l’escriptura històrica i la relació amb el passat. Si per definició l’arxiu és el dipòsit de tot allò que no ha de desaparéixer, aquest llibre argumenta que, com la pols mateixa, la matèria de la història mai no s’esborra. Pols s’adreça tant a historiadors professionals, estudiants de la disciplina i arxivers, com a qualsevol persona interessada en la manera com els historiadors i les historiadores treballen.

Carolyn Steedman és catedràtica emèrita a la Universitat de Warwick, ha desenvolupat la seua trajectòria al Centre for the Study of Social History de la mateixa Universitat. És una de les historiadores socials més destacades de la seua generació, els seus treballs han obert vies noves per a l’estudi del gènere —en especial en les classes populars—, així com en la història cultural i la teoria de la història. Entre els seus llibres destaquen Landscape for a Good Woman (1986), Past Tenses. Essays on writing, autobiography and history (1992), Master and servant. Love and labour in the english industrial age (2007), An everyday life of the english working class (2013) i Poetry for historians or, W.H. Auden and history (2018).

Informació addicional

Editorial

Alfons el Magnànim

Autora

Carolyne Steedman

Any

2021

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ

Pàgines

216