Barcelona i l’antic Egipte. Història d’una fascinació

23,00

1 en estoc

Autora: Oriol Pascual Sanpons
Editorial: Viena Editorial
Any: 2022
Format: Rustica con Solapas
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 216
SKU: 9788418908651 Categoria:

Descripció

L’antic Egipte evoca un món de ressonàncies màgiques, de dinasties llegendàries i de saviesa oculta darrere de jeroglífics incomprensibles. A Europa, després de les especulacions esotèriques de l’egiptomania al segle xviii, al segle xix les audiències s’apropen a l’antic Egipte a través de l’òpera i de visites al museu, on admiren els objectes arqueològics i el repertori d’imatges de l’estil neoegipci. Al segle xx l’interès per Egipte forma part de la cultura de masses i apel·la a un univers simbòlic que interpreta de manera nova i sorprenent les deïtats, els rituals funeraris o l’escriptura jeroglífica. Aquest llibre ens obre els ulls als nombrosos vestigis que l’atracció per Egipte ha deixat a Barcelona.

En trobarem alscementiris de Montjuïc i el Poblenou; en edificis públics com l’observatori Fabra; en obeliscs commemoratius, com la coneguda estàtua del llapis; en arquitectures efímeres com l’Arca de l’Aliança de la basílica dels sants màrtirs Just i Pastor; però també en objectes quotidians, en la literatura de viatges, en escenografies teatrals i en pel·lícules projectades a Barcelona.

Tots aquests elements, expressió local d’un somni universal, van associats a noms com ara Josep Vilaseca, Francesc Soler i Rovirosa, Eduard Toda o Oleguer Junyent, inpiradors del’egiptomania que encara es viu avui a Barcelona.

Informació addicional

Editorial

Viena Editorial

Autora

Oriol Pascual Sanpons

Any

2022

Format

Rustica con Solapas

Idioma

CATALÀ

Pàgines

216