Circ, educació i transformació social. El projecte pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris

12,00

1 en estoc

Autora: DD.AA.
Editorial: neret edicions
Any: 2016
Format: Coberta Tova
Idioma: CATALÀ
Pàgines: 95
SKU: 9788412199666 Categories: ,

Descripció

Aquest llibre pretén explicar la proposta pedagògica de l’Ateneu Popular 9 Barris.
L’Ateneu és un equipament sociocultural del districte de Nou Barris, a Barcelona, que està funcionant des de l’any 1977 arrel de l’ocupació d’una planta asfàltica situada entre els barris de Trinitat Nova i Roquetes.
Dins dels diferents vessants culturals del projecte, un dels que ha agafat més força és la pràctica formativa, amb el circ com a element central. Aquest fet ha donat lloc a diferents escoles i projectes que, al llarg d’anys de funcionament, poden presentar una línia educativa pròpia al voltant d’aquesta art escènica.
En aquestes pàgines podeu conèixer el projecte de formació de l’Ateneu: els conceptes teòrics, les eines pràctiques i alguns exemples per aprofundir en el projecte i, alhora, poder plantejar i desenvolupar idees pròpies per a altres espais.
Tot està basat en el coneixement adquirit mitjançant els diferents projectes impulsats o participats per l’Ateneu: tallers, escola infantil de circ, escola juvenil de circ, el treball amb diferents instituts, amb diversos col·lectius, amb els projectes de formació de formadors en circ social… Al mateix temps, el pla pedagògic de l’Ateneu també s’ha vist enriquit per la participació en diferents xarxes, tant locals com internacionals.
En qualsevol cas, el que us presentem és una foto estàtica d’un moment determinat. El que és més interessant, però, és intentar entendre els projectes formatius com un procés viu, amb capacitat per anar evolucionant i enriquint-se al llarg dels anys.

Informació addicional

Editorial

neret edicions

Autora

DD.AA.

Any

2016

Format

Coberta Tova

Idioma

CATALÀ

Pàgines

95