Publicat el

Estrenem web!

En comú, fem camí!

Fa poc més d’un any vam haver de canviar forçosament de local. Van ser moments en què la ràbia, la impotència i la tristesa es van apoderar de nosaltres. Però, aquests sentiments prompte van ser substituïts per uns altres.
Pel suport mutu, l’alegria i el compromís que van demostrar les amigues i companyes que van estar al nostre costat durant el procés: fent la mudança, explicant la situació, donant-nos suport econòmic. Ens vam adonar que la Repar forma part d’una comunitat on ens sostenim les unes a les altres i que la Repar ha de contribuir a reproduir aquesta comunitat.

I en eixe camí estem, a poc a poc es va consolidant el projecte. Durant el curs passat vam organitzar més de 50 activitats a La Repartidora o en altres espais del barri, amb qui intentem tindre una coordinació fluïda, i el volum de llibres a la llibreria va augmentar considerablement. Vam tancar el curs en una assemblea general al Cau Muixeranguer, on vam posar les primeres pedres per fer de La Repartidora un projecte profundament col·lectiu i decidir entre totes les qüestions estructurals.

Enguany volem seguir creixent, a poc a poc i entre totes. Seguir fent créixer el projecte, però mai descuidar el que passa fora del local de Torreta de Miramar, perquè sense els moviments socials i la nostra implicació en aquests La Repartidora no tindria sentit. També som conscients que el nostre creixement depèn de la base social. D’una banda, perquè no volem assumir riscos i, per tant, no volem embarcar-nos en projectes que necessiten inversions que no podem afrontar sense un suport econòmic més alt; de l’altra, perquè, com ja vam comentar en l’assemblea, s’ha de tindre present la veu de les sòcies.

Aquest curs, tornarà a ser determinant el suport del projecte comunitari L’Horitzontal, que permet l’alliberament laboral de dues persones perquè puguen treballar en La Repartidora, fet que demostra que en comú ho podem tot! Tot i això, estem molt contentes d’anunciar que, a partir d’ara, comptarem amb un sou de 500 € mensuals per a una de les treballadores (tot i que som conscients que no representa les hores treballades i que hem de caminar per a millorar aquesta situació).

Un altre aspecte que cal assenyalar és que Caliu (que fins ara havia sigut un projecte germà) s’ha convertit en l’espai editorial de La Repartidora, i hem reduït la publicació a dos llibres per a les sòcies (més una sorpresa que anunciarem les properes setmanes). D’aquesta manera pretenem enfortir els projectes, decréixer en quantitat i guanyar en qualitat, de manera que millorem alguns aspectes que considerem que havíem descuidat.

Per acabar, volem donar-vos la benvinguda a la nova web, creada per les companyes d’El Bankal Jordi i Marc, als quals estem profundament agraïdes. Amb aquest nou espai es poden consultar les novetats editorials, les properes activitats, accedir a informació d’interés sobre llibres o el projecte, comprar online o donar-nos suport fent-se sòcia. Esperem que siga una ferramenta útil per a totes.

Aquest curs ens seguirem trobant a la llibreria, a les fires i presentacions d’arreu del País Valencià i, com sempre, als carrers, al barri o defensant el territori.
Benvingudes!