Publicat el

16/09/2023 19:00h | Presentació “Nueve nombres”

Divendres 16 de setembre a les 19h presentem Nueve nombres: la història de 9 dones internades al psiquiàtric de Bétera que ens condueix per les foscors de la violència psiquiàtrica i les vulneracions de drets a casa nostra. Un exercici de reparació, memòria i dignitat. Amb l’autora, María Huertas, i Òscar Llago Giménez.

En aquest llibre María ha escrit les històries de dones que va conéixer a Bétera, històries de psiquiatrització de dones “que molestaven”, les vides de les quals van estar profundament travessades per la violència masclista i la pobresa.

María Huertas (Ciudad Real) va ser psiquiatra a l’Hospital de Bétera entre 1973 i 1980, militant al moviment feminista des dels 70 i treballadora per l’assistència comunitària en salut mental amb perspectiva feminista, així com del moviment antipsiquiàtric. Impulsora del grup Mujeres para la Salud (ara Institut de la dona) i del grup pacifista Mujeres de negro a València.

Òscar Llago Giménez és membre del col·lectiu Activistes Transgeneracionals i el col·lectiu Dis-cuerdos, educador social al Centre de Rehabilitació i Integració social Sant Pau de València, forma part de la secció Drets Humans de l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatria.