La Repartidora: llibreria especialitzada en pensament crític

Curs “Omnia sunt communia”

OMNIA SUNT COMMUNIA

El comú enfront de l’estat i el mercat

60 € | sòcies 40 €

Inscripcions a https://forms.gle/fyiGZuHc8RNNVrPMA

Amb l’aliança dels estats amb el sector privat i la implementació de polítiques basades en la despossessió i en la descomposició de l’estat del benestar, és fa més necessari que mai pensar noves formes d’organització social per tal de garantir la reproducció de la vida en condicions dignes.
El comú -els comuns, la comunitat- és una alternativa que ressona amb força des de diversos llocs del món i, des de l’autonomia respecte a l’estat i el mercat, s’ha convertit en un multiplicitat d’aliances entre diferents lluites com el feminisme, l’ecologisme, l’antiracisme, el cooperativisme o el dret a la ciutat, per a esdevindre un proposta en la defensa béns comuns, pensar la comunitat com a model de convivència i l’horitzontalitat a través de l’assemblea com a model d’organització capaç de dispersar el poder, partint sempre de les pràctiques i donant-li valor al procés.
En aquest curs ens centrem en les ferramentes que fan possible pensar el comú a casa nostra, perquè entenem que cada realitat arreu del món és diferent. 

Sobre les ponents:

Emmanuel Rodríguez: Llicenciat en Sociologia per la UNED i doctor en Història per la Universitat Complutense de Madrid. Autor del llibre El gobierno imposible; trabajo y fronteras en las metrópolis de la abundancia [2003] i coautor de Fin de ciclo. Financiarización, territorio y sociedad de propietarios en la onda larga del capitalismo hispano (1959-2010) [2010], tots dos editats per Traficantes de Sueños, un projecte de llibreria associativa, distribuïdora alternativa, editorial militant i espai de trobada del qual forma part com a coordinador d’edicions. És també cofundador de la Universidad Nómada i participa activament dins de la galàxia dels col·lectius polítics autònoms de l’Estat espanyol. Forma part de la Fundació dels Comuns i de l’Observatorio Metropolitano de Madrid, espai en el qual ha desenvolupat bona part de la seua labor de recerca.

Astrid Agenjo: Economista feminista extremenya (Garbayuela, 1985). Doctora en Ciències Sociales i màster en Economia Internacional i Desenvolupament. És professora en el Departamento de Economía, Métodos Cuantitativos e Historia Económica de la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla, on forma part del  grup d’investigació EcoEcoFem Economía Feminista, Ecológica y Desarrollo. Es vicepresidenta de l’Observatorio GEP&DO, membre del Grupo de Trabajo Economía Feminista Emancipatoria (Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales) i de la Red Iberoamericana de Investigación en Trabajo, Género y Vida Cotidiana. També realitza activitats d’assessoria i consultoria independent, i de formació en economia feminista per a diverses institucions i organitzacions socials. Participa activament en moviments socials i feministes, i concilia la seua vida familiar, personal i laboral, rural i urbana, gràcies a una àmplia xarxa d’afectes que sostenen la seua vida.

Lucía Gómez: Doctora en Psicologia Social. Professora en el Departament de Psicologia Social de la Universitat de València. Professora en el Màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat del qual és Codirectora i en el Doctorat d’Estudis de Gènere (UV). Membre del grup d’investigació Gènere, Coneixement, Història i Subjectivitat (GECOHIS) de l’Institut Universitari d’ Estudis dels Dones. Coordina l’eix “Economía feminista i processos de subjetivació neoliberal: propostes per al canvi cultural” de la Càtedra d’Economia Feminista (UV). Interessada en el desenvolupament i problematizació de les propostes teòriques sorgides des de l’Economia Feminista que apel·len a la necessitat d’una transformació subjectiva i cultural que trenque la complicitat amb els models socioeconòmics hegemònics.

Ivan Miró i Acedo: Sociòleg i soci de La Ciutat Invisible. Coordinador del Postgrau d’ESS – Estudis Cooperatius (XES-UPF), fa recerca a Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona. Membre del consell rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, de la Comissió de Formació i Publicacions de la XES i de la Fundació Roca Galès. Ha publicat, en solitari o en companyia, L’Economia Social i Solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics (2020), Ciutats Cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana (2018); Cultura Cooperativa a Barcelona (2018); L’Economia Social i Solidària a Barcelona (2016); La revolta que viurem (2015), Joan Rovira i Marquès. El cooperativisme obrer i col·lectivista (2014) o Les cooperatives obreres de Sants: autogestió proletària en un barri de Barcelona (1870- 1939) (2010), entre d’altres. 

Laia Forné Aguirre: Sociòloga urbana, especialitzada en temes de planejament urbà, democràcia i béns comuns, sempre des d’una mirada feminista. Actualment és membre de l’Institut d’Investigació La Hidra Cooperativa amb la qual ha realitzat diferents projectes d’investigació i consultoria. Ha treballat també en administracions públiques i recentment com a assessora en l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona. 

Marta Pérez: Professora de la Universidad Complutense de Madrid en el Departament d’Antropologia y Psicologia Social. Membre d’Entrar Afuera, grup per a repensar les pràctiques de salut i cures contemporànies.

Irene Rodríguez: Infermera i cocoordinadora al Centro Municipal de Salud Comunitaria de Puente de Vallecas. Membre d’Entrar Afuera, grup per a repensar les pràctiques de salut i cures contemporànies.

Lluís Benlloch: Llicenciat en sociologia per la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i Màster en Gestió cultural per la Universitat de València. Va ser investigador en formació en el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Posteriorment, va formar part de l’equip transdisciplinar de la CIV (Coordinadora d’Iniciatives Veïnals) i ha treballat en la Fundació CEPAIM com a tècnic d’acció comunitària. En aquest mateix àmbit va fer una breu estada laboral en Cochabamba (Bolívia). Des de 2013, desenvolupa projectes vinculats a la participació veïnal i la investigació social qualitativa en la cooperativa la Dula, de la qual és soci fundador. Els seus interessos d’investigació giren entorn dels nous plantejaments teòrics i metodològics de l’acció comunitària així com els enfocaments entorn de la gestió comunitària dels recursos públics.

Més actes
agenda

Subscriu-te

Vols estar al corrent dels actes i cursos que organitzem i rebre les nostres recomanacions de lectures? Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs cada 15 dies una actualització amb totes les novetats

Llibreria crítica Benimaclet (València)

Horari

De Dimarts a Divendres:
11:00 – 14:00 i 17:30 – 20:30

Dissabte:
11:00 – 14:00

Dilluns i Diumenge:
Tancat

Legal

Política de privacitat
Avís legal
Política de galetes
Contacte

Todos los derechos reservados© 2024 La Repartidora.
Diseño web realizado por Xufa Estudio

Close